Stiri

Erdogan dezlănțuit la un uriaș miting pro-palestinian: „Israelul este un ocupant. Vom declara Israelul criminal de război” / Israelul își recheamă diplomații din Turcia

Președintele Tayyip Erdogan s-a adresat sutelor de mii de susținători la unul dintre cele mai mari mitinguri pro-palestiniene de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, curtându-și baza politică islamistă cu o zi înainte de centenarul republicii seculare a Turciei, potrivit Reuters.

„Israelul comite în mod deschis crime de război de 22 de zile, dar liderii occidentali nu pot nici măcar să ceară Israelului o încetare a focului, darămite să reacționeze la aceasta”, a declarat Erdogan în fața mulțimii din Istanbul, care flutura steaguri palestiniene.

„Vom spune întregii lumi că Israelul este un criminal de război. Facem pregătiri pentru asta. Vom declara Israelul un criminal de război”, a spus el.

Într-un discurs de o oră, Erdogan a mai spus și-a repetat afirmația că Hamas nu este o organizație teroristă, descriind Israelul ca fiind un ocupant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button